Lilla Almedalen – du ska inte behöva åka till Visby för att prata politik

Lilla Almedalen – du ska inte behöva åka till Visby för att prata politik

I söndags drog Almedalsveckan i Visby igång. Syftet med veckan är gott; att genom demokrati och öppenhet ge alla som vill debattera samhällsfrågor möjlighet att göra detta. Alla är välkomna och ordet är fritt, enligt Almedalsveckans hemsida. Men de flesta har varken råd eller möjlighet att vara där. Politiker, lobbyister och intresseorganisationer dominerar. 

”Almedalsveckan har alltmer kommit att urarta till ett lobbyistjippo som enbart gynnar de resursstarka som har råd att göra sin röster hörda. Var ligger det demokratiska i det?”, säger Annika Lillemets, riksdagsledamot för Miljöpartiet de gröna.

Det politiska samtalet behöver föras i hela samhället. Därför kommer Annika Lillemets att under den kommande veckan åka runt i Östergötland för att prata politik med dem som vill, men inte är i Almedalen.

Så skrev vi i pressinbjudan till den lokala Almedalsturnén vi nu gör i Östergötland. Som riksdagsledamot vill jag lyssna på fler röster än de som har mest resurser att göra sig hörda.

Tillsammans med gröna vänner har jag varit  i Linköping och fortsätter turnén enligt schema nedan. Jag ser fram emot fler intressanta samtal med alla som vill, kanske ses vi?

 

Torsdag den 3 juli Norrköping

Plats: S:t Persgatan mellan Spiralen och Spiralen

Tid: från ca kl 10:30 till ca 14:30

 

Fredag den 4 juli Vadstena

Plats: I anslutning till Gyllene Skräp-festivalen vid slottet.

TId: från ca 10:30 och framåt

 

Lördag den 4 juli Linköping

Plats: Skäggetorps centrum

Tid: från ca 14:00

Det här inlägget postades under , .

Kommentera